Buitenschoolse opvang (BSO) is een voorziening tussen school en thuis en vangt kinderen op vanaf het moment dat ze op school komen tot ze de school verlaten en de stap maken om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Op deze manier kunnen ouder(s)/verzorger(s) werk, schoolopleiding of andere maatschappelijke activiteiten vervullen.
Ook wordt kinderen de mogelijkheid geboden andere kinderen te ontmoeten en samen te spelen. “Buitenschoolse opvang” is een verzamelnaam voor drie vormen van opvang: voorschoolse opvang (VSO), naschoolse opvang (NSO) en vakantie-/studiedagopvang
Bij KOOZIE staat de eigenheid van het kind centraal. Ieder kind is uniek en heeft een eigen karakter en ontwikkelingstempo. Om zich te kunnen ontwikkelen, heeft een kind geborgenheid en uitdaging nodig. KOOZIE wil kinderen helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige personen, die ook in hun vrije tijd, hun eigen keuzes kunnen maken.
KOOZIE biedt de kinderen een plek waar ze zich thuis voelen, waar ze met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen, en die hun de mogelijkheid biedt om zich te kunnen ontwikkelen. Onze pedagogische medewerkers maken die omgeving voor de kinderen. Daarbij houden ze rekening met verschillende behoeften en ontwikkelingsfasen van kinderen, zodat kinderen van 4 jaar zich er net zo thuis voelen als kinderen van 12 jaar.
KOOZIE werkt met 3 stamgroepen: Abdij, Lange Jan en Koepoort
De Koepoort is een speciale groep voor de oudere kinderen. Zij hebben een eigen ruimte welke specifiek voor/door hen is ingericht, waar ze zich terug kunnen trekken en onder elkaar kunnen zijn wanneer ze dat willen. Ze hebben hun eigen knutselmateriaal, spelletjes en boeken.
Tevens werken we met een open-deurenbeleid. Dit beleid biedt de kinderen de gelegenheid om buiten hun eigen groep in andere ruimtes met kinderen van andere groepen te spelen.